Even voorstellen

In 1958 ben ik geboren in Drenthe, in De Wijk. Het zuidwest-drentse dialect, waarmee ik opgegroeid ben, wordt ook wel de streektaal van de Reest genoemd. Als kind zong ik liedjes met eigen bedachte teksten, als ik vanuit de school in Meppel naar het dorp terug fietste. Pas na een ongeluk in 2000 en het daardoor ‘tot stilstand gezet worden’ ben ik gaan schrijven. Een cursus ‘Gedichten schrijven’ leerde mij de diverse dichtvormen. Al schrijvende ontwikkelde zich mijn persoonlijke stijl, die soms wel, maar vaker bewust niet rijmt. Bij het Huus van de Taol heb ik de spellingcursus Drents gevolgd om ook het schrijven in het dialect volgens de regels te kunnen. Mijn inspiratie haal ik uit wat ik zie in de natuur, het ontmoeten van God in de stilte, wat ik lees of hoor, hoe ik het leven beleef en ontmoet.

Vanaf april 2003 is deze website, waarop ik een deel van mijn gedachten onder pseudoniem publiceer in de lucht. Mijn gedichten geef ik ook in gedrukte vorm in eigen beheer uit. Deze uitgaven zijn te bestellen via het contactformulier of tijdens één van mijn  activiteiten (zie Agenda). Verder zijn bij Het Drentse Boek en in ’t Huus met de Belle in Echten mijn bundels verkrijgbaar.

Op het podium heb ik behoorlijk wat ervaring, zo heb ik in de bibliotheken van Hoogeveen, Westerbork, Meppel en Dwingeloo mogen voordragen en ben ik meerdere keren tijdens de Maan-Avonden, de Drentse Open-Dicht festivals en in de Taalwerkplaats te horen geweest, evenals in theater De Tamboer, theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde, tijdens kerkdiensten en bij vrouwenverenigingen.
Mijn fotogedichten hebben deel uitgemaakt van diverse exposities, o.a. in het Gemeentehuis van De Wolden.
Bij uw club, ouderensoos of (vrouwen)vereniging kan ik een middag of avond verzorgen met een persoonlijk voorgedragen gedichtenverhaal met fotopresentatie en/of een workshop geven.

Inmiddels verschijnen er regelmatig gedichten van mijn hand in het tijdschrift ‘Zinnig, uitgave Huus van de Taol te Beilen, ‘Echtneis’, huis-aan-huis-blad Echten en ‘Op ’t Wold’, het huis-aan-huis blad van Ruinerwold e.o.

De Drentse band ‘Moi Volk‘ heeft enkele liedteksten van mijn hand gezongen.

Samen met Marius Klein doe ik dialogen van gedichten en liedjes.
Voor meer informatie kunt u mailen naar [info at gerdina.nl]
of appen naar nulzes 30082411